Bij Ruurd en Deyke zit het groenvak in de genen. Ruurd is geboren tussen de vele cactussen op de kwekerij van zijn ouders. Als tienjarig jochie verkocht hij zijn eerste vijverplantjes van eigen kweek. Later behaalde Ruurd zijn groene vakdiploma’s en diverse verdiepende cursussen onder meer bij het Rijksherbarium Leiden en de opleiding Historisch tuinen en parken aan de Hogeschool Utrecht.

Deyke heeft haar groene opleiding onder meer gevolgd aan de tuinbouwschool ‘Huis te Lande’. Bij bevlogen docenten als Wim Oudshoorn heeft zij haar liefde voor planten en gedegen soortenkennis  opgedaan. Later voltooide zij de Pabo, een mooie basis voor de kennisoverdracht waar zij zich sterk voor maakt.

Een brede kennis van planten en beplanting vormt de basis van al hun activiteiten. In het bureau ‘Van Donkelaar groenadvies’  houdt Ruurd zich bezig met de beplantingsprojecten. Daarnaast werkt hij als adviseur groen erfgoed  voor Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumenten (ERM). Deyke richt zich vooral op het ontwikkelen van cursussen en trainingen’.