Van Donkelaar groenadvies houdt zich bezig met advisering, ontwikkeling, realisatie en beheer van tuinen, parken en landschap.

Wij ontwerpen natuurlijke en landschappelijke tuinen met een rijke beplanting. Landgoederen, overheid, bedrijven en organisaties adviseren we bij aanleg-, renovatie- en onderhoudswerkzaamheden vooral op plaatsen waar extra aandacht voor ecologie, historie en landschap gewenst is.

In al onze projecten spelen planten de hoofdrol. Deze hoofdrolspelers laten zich niet zomaar inplannen. Planten ontwikkelen zich alleen optimaal als de omstandigheden voor hen geschikt zijn. De beplantingen die we ontwerpen zijn geïnspireerd op natuurlijke wilde plantengemeenschappen, dit noemen we naturalistische beplantingen. De principes voor deze naturalistische beplantingen zijn in de tweede helft van de 20e eeuw door Richard Hansen in Duitsland ontwikkeld. We hebben veel met deze principes geëxperimenteerd en ze vormen nu de basis voor al onze beplantingsplannen. Een op deze wijze ontworpen beplanting heeft niet alleen een natuurlijke uitstraling, maar kan zich ook op een natuurlijke wijze ontwikkelen en worden onderhouden.

Samenwerken is voor ons vanzelfsprekend. De meeste projecten voeren we uit samen met collega’s uit het groen zoals ontwerpers, landschapsarchitecten en hoveniers. Ook voor bewoners en gebruikers is altijd een grote rol weggelegd. Door kennis en ervaringen samen te brengen vergroten we de kwaliteit en dat is goed voor de duurzaamheid van het groen.

Onze tuinderij ‘De Bostulp’ is een proeftuin voor inheemse en historische planten die we toepassen in onze projecten.